Možda zvuči neverovatno, ali mešavina od meda i cimeta zaista leči skoro sve bolesti.

Med u kombinaciji sa cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visok nivo holesterola, šećera i drugih neprijatelja za naše zdravlje.

Evo za šta je još dobra ova mešavina:

Srčana oboljenja
Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške heba umesto marmelade i redovno jedite za doručak. Ovo će odlično smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti infarkt.

Artritis
Dodajte dve velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u čašu sa toplom vodom. Pijte ujutru i uveče. Kada se redovno konzumira može pomoći kao lek protiv raka, pa čak izlečiti hronični artritis.

Infekcija žučne kese
Pomešajte dve veće kašike cimeta i jednu kašiku meda u čaši sa mlakom vodom. Pijte svaki dan. To će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol
Pomešajte dva veće kašike meda i tri kašike cimeta u velikoj čaši sa čajem. Kada ovo budete pili, nivo holesterola će se smanjiti za 10 odsto u samo dva sata.

Prehlada
Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku kašiku meda sa četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte ovo tri dana za redom. To će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bolovi u stomaku
Med u kombinaciji sa cimetom će eliminisati bolove u stomaku. Redovnim uzimanjem, možete iskoreniti čir na želucu.

Imuni sistem
Redovno uzimanje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip
Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Gubitak težine
Kuvajte čašu vode sa medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan stomak pola sata pre doručka. Kada se redovno konzumira pomaže u gubljenju kilograma.

Zadah
Svakog jutra isperite usta toplom vodom, pomešajte jednu kašiku meda i cimeta. To pomaže da se održi svež dah za celi dan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here