foto:radiomagnum

U okviru obeležavanja Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, Policijsku upravu u Zaječaru su posetili mališani Predškolske ustanove za decu „Đulići“. Deca su imala priliku da se upoznaju sa radom policije, i da kroz igru nauče osnove saobraćajne kulture, na maketi raskrsnice u Policijskoj upravi.  

Danas su u zaječarsku policiju pristigli posebni gosti, mališani Predškolske ustanove za decu „Đulići“ sa mnoštvom pitanja.  Oni su imali priliku da iz prve ruke saznaju šta sve podrazumeva posao u policiji, usvoje neka nova znanja, ali i upoznaju neki novi svet kriminalističke forenzike.

„Jedan od prioriteta rada MUP-a je zaštita naših najmlađih, a za to je potrebno izgraditi dobre temelje i poverenje u policiju. Današanje druženje je prilika da mališani, na najbolji način, kroz igru, upoznaju osnove saobraćajne kulture, ali i usvoje nova znanja i otkriju jedan novi svet kriminalističke forenzike“ istakao je major Miroslav Rašić, komandir Policijske ispostave Zaječar.

On je istakao da policija nastoji, da deci kroz jedan zanimljiv način objasni, da su uvek tu za njih.

„Deca su imala priliku da na maketi raskrsnice uvežbaju pravilno prelaženje ulicem ali i da kao mali detektivi otkriju skrivena iznenađenja koristeći forenzički alat. Policija nastoji da bude u korak sa novim interesovanjima i deci na jedan nesvakidašnji način predstavi kako izgleda naš posao, i istovremeno im stavi do znanja da smo uvek tu za njih“, dodao je Rašić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here