foto:negotin.rs

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin priredio je danas prijem za najuspešnije đake, učenike generacije osnovnih i srednjih škola i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, festivalima i smotrama.

„Čestitam svim đacima koji su ostvarili zapažene rezultate i koji su najbolji ambasadori i promoteri našeg kraja. Za radovanje je činjenica da ove godine imamo deset nagrađenih đaka više, u odnosu na prošlu godinu. Želim da se zahvalim nastavnicima, roditeljima i učenicima na uspehu koji su zajedno postigli. U situaciji kada se smanjuje broj đaka u školama, broj nagrađenih se povećava i to je veliki uspeh Želim da budete još bolji i da ne posustajete. Onima koji idu na studije želim da imaju uspeha u odabiru profesije i daljem radu a mlađima, da nagrade budu još brojnije i da postignu još bolje rezultate. Nadam se da će se neki od vas vratiti u rodni kraj, mislim na studente jer bez obrazovanih ljudi, mi kao zajednica teže ćemo funkcionisati.“

foto negotin.rs

Devetoro učenika generacije osnovnih i srednjih škola lokalna samouprava nagradila je novčanom iznosom od po 30.000 dinara. Učenici generacije za školsku 2018/19. su Mia Stanković iz OŠ „Vuk Karadžić“, Jovana Dujkić iz OŠ „Branko Radičević“, Bogdan Milenković učenik OŠ „Vera Radosavljević“, Laura Janković učenica OŠ „Stevan Mokranjac“ Kobišnica, Milena Marković iz Umetničke škole (OMŠ) „Stevan Mokranjac“, David Surdanović iz Umetničke škole (SMŠ) „Stevan Mokranjac“, Teodora Stevanović iz Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ Bukovo, Helena Šćopulović iz Negotinske gimanzije i Nikola Nikolić učenik Tehničke škole u Negotinu.

foto negotin.rs

Za osvojena prva mesta na republičkim takmičenjima i festivalima obezbeđeno je 8 nagrada u iznosu od po 10.000 dinara. Sa po 8.000 dinara nagrađeno je trinaest učenika koji su osvojili druga mesta na republičkim takmičenjima i festivalima, dok je sa po 7.000 dinara nagrađeno sedamanest učenika koji su osvojili treće mesto na republičkim takmičenjima. Za osvojeno drugo mesto na republičkim smotrama sa po 5.000 dinara nagrađena su četiri a za treće mesto dva učenika po 3.000 dinara.

Iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je 599.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here