35 GODINA DISCIPLINE KIČME: Vreme im ne može ništa! Evo kako rok opstaje i danas

0
foto: wikipedia
Dušan Kojić, frontmen grupe „Disciplina kičme“ ističe da je opstanak u rok muzici veoma težak i da treba mnogo truda.

Kultni beogradski bend „Disciplina kičme“ nedavno je izdao novi album, a večeras će nove pesme izvesti na Exitu i to nastupom na Mejn stejdžu. Frontmen rok grupe Dušan Kojić Koja je svestan da rok muzika jedva opstaje u današnja vremena i trudi se da svojoj publici priredi što bolje nastupe. Jedni su od retkih koji sviraju od prvog do poslednjeg minuta.

„Moramo, ne znamo drugačije. Ako neko voli muziku i inisitira toliko na tom putu koji uopšte nije lak, pogotovo danas, kada rok nije uopšte prihvaćen, opšte obožavan… Samo tako možeš na ispravan način pridobiti publiku koja zaista ceni to što radiš i to ozbiljno shvata“, kaže Koja.

Svojoj publici je obećao nešto drugačiji nastup. Kako sam kaže, svaka svirka je drugačija od prethodne, a ovoga puta će predstaviti i deo novog albuma.

„Nastup na festivalu je veliki izazov. Treba napraviti kraće festivalske liste, a da publika luduje i nakon sat vremena. Lako je to uraditi kada imamo svirku od dva, tri sata, ovako si ograničen i uslovljen. Biće super večeras“, obećao je frontmen „Discipline kičme“.

Disciplina ove godine obeležava 35 godina postojanja, ali Koja za to ne mari.

„Forma prestaje da postoji. Album kao koncept je takođe pod znakom pitanja, ali i pod znakom uzvika. Međutim ako bismo objavili dupli album uživo, to bi bilo zanimljivo, ali album kao album ne vredi. Postoji neki podatak u Američkoj industriji da je skočila prodaja albuma, sigurno je tako, ali to opet nije ono što je nekada bilo“, smatra Dušan Kojić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here