Nakon oduzimanja reprezentativnosti Policijskom sindikatu Srbije…

Policijskom sindikatu Srbije
predsedniku, Veljku Mijailoviću

u Holandiji, 09.marta, 2019.godine

Poštovani gospodine Mijailoviću, dragi Veljko,

Evropska policijska unija (EPU) se ne slaže sa načinom na koji se oduzima reprezentativnost Unije. Uvidom u rezoluciju i druge dokumente kojima se diskredituje vaša reprezentativnost, nedvosmisleno je jasno da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nije poštovalo domaće zakonodavstvo niti međunarodne konvencije, već da je delovalo na osnovu ličnih preferencija.

Osnovne vrijednosti na kojima počiva Europska unija su vladavina prava i sigurna, pravedna država koja poštuje zakon. Nažalost, zvanični akti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao deo Vlade, ukazuju da vlasti u Rebulici Srbije još uvek nisu spremne za ravnopravno učešće u EU.

EPU pruža punu podršku Policijskom sindikatu Srbije u borbi za legitimno ponašanje države u procesu razmatranja reprezentativnosti sindikata.

U prilogu se nalazi pismo upućeno Vladi Republike Srbije u vezi sa nepridržavanjem nezakonitog postupanja Policijskog sindikata Srbije u procesu razmatranja njegove reprezentativnosti.

EPU će takođe informisati predstavnike vlasti Kraljevine Holandije i Evropskog parlamenta o nepoštovanju zakona od strane organa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Iskreno,

Gerrit van de Kamp
Predsednik Evropske policijske unije (EPU)

Фотографија корисника POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here