foto:eparhija-timocka.org

U subotu, 1. oktobra 2016. godine od 8 do 16 sati, u trpezariji OŠ „Desanka Maksimović“ u Zaječaru uspešno je realizovan akreditovani seminar za eparhijske veroučitelje „Primena inovativnih i interaktivnih didaktičkih strategija u verskoj nastavi“ (Katalog programa stalnog struč. usavrš. nastav. za šk. 2016/2017. i 2017/2018. ZUOV br. 967). Istom je prisustvovao 31 eparhijski veroučitelj, kao i koautori seminara rukovodilac Školske uprave u Zaječaru g-đa Jasna Vasić i protojerej mr Igor Ivković.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop Ilarion je posetio seminar, blagoslovio učesnike i realizatore i poželeo im uspešan rad.

Realizatori seminara su bili veroučitelj Marija Dumitrašković, teolog i Danijela Nikolić, prof. razredne nastave iz Negotina. Teme su bile: Pedagogija, didaktika, metodologija; Tradicionalna, aktivna i integrativna nastava, razlike, prednosti i nedostaci; Didaktičke strategije interaktivne nastave; Praktični rad – primer egzemplarne nastave.

Cilj ovog seminara je osposobljavanje nastavnika verske nastave za samostalno kreiranje i izvođenje časova interaktivnim pristupom i savremenim didaktičkim strategijama, a u svrhu razvijanja kompetencija i povećanja motivacije učenika.

Veroučitelji će dobiti sertifikate za stečenih 8 sati stručnog usavršavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here