foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Vinarija Manastira Bukovo, po mišljenju Ocenjivačke komisije koja je radila u sastavu: docent dr Aleksandar Petrović sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, predsednik, diplomirani inženjer tehnologije Maja Popović i master inženjer tehnolog Nikolina Lisov, članice Komisije, apsolutni je pobednik 14. Međunarodnog sajma meda i vina u Negotinu.

foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Njima je pripala i nagrada za najbolje ocenjeno vino u kategoriji crvenih vina za Kaberne sovinjon iz 2015.
U kategoriji belih vina najbolje ocenjeno vino je prošlogodišnji italijanski rizling PTK “Ključ” DOO iz Kladova.
Najbolje vino u kategoriji roze vina proizveo je “Podrum Milivojević 1972” iz Rečke.
Pobednik u kategoriji desernih vina je “Top Vinaris” iz Rečke, dok je nagrada za najbolje ocenjeno vino u kategoriji specijalnih, aromatizovanih vina poneo crveni bermet iz 2018. koga je proizvela Vinarija “Ravnica” iz Inđije.
Turistička organizacija opštine Negotin uručila je nagradu za najbolje uređen štand jagodinskoj firmi “Sani bon 91”.
„Čestitam svim nagrađenim vinarijama. Veoma me raduje, što iz godine u godinu, na sajmu učestvuje sve veći broj izlagača i što je program sve bolji, čime se postavaju i dostižu viši standardi u promociji naših najkvalitetnijih proizvoda, meda i vina”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin zatvarajući 14. Međunarodni sajam meda i vina.
Ocenjivačka komisija je, inače, ovih dana ocenila više od stotinu uzoraka i podelila 98 vinskih priznanja, od kojih 33 zlatne, 37 srebrnih i 28 bronzanih odličja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here