foto:direkcijabajinabasta.rs

Asfaltiranjem saobraćajnice u Đerdapskoj ulici u Velesnici u delu u kome prolazi nova mreža privodi se kraju prva faza radova na izgradnji 1450 metara fekalne kanalizacije. Nakon grubih zemljanih radova izgrađeno je oko 70 šahti i položeno 1350 metara PVC cevi prečnika 200 i 250 milimetara.

– Sve što radimo u skladu je sa Programom kojim je definisano da nakon završetka radova na izgradnji kanalizacije,odmah usledi popravka oštećenja na kolovozu. Time će meštani ponovo imati kvalitetne uslove za kretanje kroz naselje i neće morati da tokom kišnog perioda d agaze po blatu- kazao je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo koji je sa Davidom Đurđevićem predsednikom Saveta MZ Velesnica obišao radove.

U okviru realizacije kompletnog projekta u Dunavskom naselju biće izgrađeno 3125 metara fekalne kanalizacije.

– To što je obećano lokalna samouprava planiranom dinamikom sprovodi u delo, a izgradnja kanalizacione linije u Velesnici još jedna je potvrda da lokalna samouprava nastoji da kvalitet života u selima podigne na viši nivo- smatra Đurđević.

Radovi u Velesnici povereni su rpeduzeću „Vetrikom„ iz Beograda, vrednost investicije je oko 21 milion dinara, a investitor je HE „Đerdap„. DO završetka prve faze predstoji povezivanje pumpne stanice i postrojenja za prečišćavanje fekalnih voda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here