foto:radiomagnum

Udruženje “BETA” poziva građane Zaječara da prijave sve napuštene, nesterilisane ženke i mužjake pasa i mačaka, kako bi se izvršila BESPLATNA sterilizacija i kastracija.

Kako navode u svom saopštenju, dobili su sredstva za sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka, vlasničkih i napustenih.

„Hvala Evropskoj zajednici za zaštitu životinja i životne sredine, što su nam omogućili besplatne sterilizacije u Zaječaru. Imamo priliku da drastično smanjimo broj napuštenih životinja na ulicama našeg grada. Do sada je sterilisano 300 životinja. Pozivamo sve građana da na vreme prijave svoje ljubimce, dok traje akcija. Umesto bacanja mačića i štenadi i izbacivanja odraslih životinja na ulicu, imamo priliku da humano rešimo problem koji nas sve muči“, navode u zaječarskom Udruženju „Beta“ i dodaju:

„Sterilizacija je najbitnija stvar u kontroli populacije napuštenih životinja i veoma je bitno da se i vlasnički i napušteni, posebno psi, sterilišu“.

Iz BETE apeluju da je “bolje sprečiti nego lečiti”, i pozivaju sve sugrađane da pomognu da na ulicama Zaječara konačno ima manje napuštenih životinja.

Zainteresovani građani mogu sterilizaciju da zakažu preko fb stranice udruzenje.beta.zajecar, na broj telefona 0694512382 ili direktno u Veteronarskoj stanici Videnović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here