foto:vesti-online.com

Na divljoj deponiji u okolini Negotina, kod sela Prahovo, već godinama se baca sve i svašta, i na tu „naviku“ su se već svi navikli. Ali, da će se na đubrištu naći i mrtvački sanduk zateklo je apsolutno sve iz ovog kraja.

Kovčeg, prazan i otvoren zakačen je za strmu liticu, na svega dvadesetak metara od obale Dunava, a primetili ga meštani ovom sela koji već nekoliko nedelja uređuju priobalje.

– Čisteći od korova i đubreta obalu Dunava, uspeli smo da raskrčimo deo za plažu. Postavili smo i prelepe suncobrane od trske, a onda smo shvatili da se na strmini iza, uz silno đubre koje se nagomilalo zahvaljujući nesavnim sugrađanima, nalazi i nešto u šta zdrav razum ne može da poveruje. Ugledali smo mrtvački sanduk i to otvoren. Prvo smo mislili da nas oči varaju, da je reč o nekoj kutiji ili tome slično, ali kada smo prišli bliže, postalo je jasno o čemu je reč – kaže za „Vesti“ Borivoje Krekulović, predsednik organizacije „Dijaspora Istočna Srbija koji je čitav događaj zabeležio svojim telefonom.

Na video snimku koji nam je prosledio, sanduk se doduše ne vidi potpuno jasno, ali iz tonskog zapisa je jasno da nema dileme šta sve završava na đubrištu.

Meštani Prahova ne znaju kako je ovaj prazan mrtvački sanduk završio na otpadu, a ne oglašavaju se ni lokalna pogrebna preduzeća, mada je teško za očekivati da neko plati oglas sa tekstom: „nestao prazan mrtvački sanduk, malo korišćen“…

Borivoje Krekulović, predsednik organizacije „Dijaspora Istočna Srbija“, telefonom je snimio bizarni detalj na divljoj deponiji kod Negotina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here