BLAGOJE SPASKOVSKI SE NE JAVLJA NOVINARIMA DA OBJASNI SVOJE POSTUPKE, STRAŽARIMA OBEĆAO PARE AKO NE ŠTRAJKUJU!

0
Stražari u RTB-u foto: TK Magazin

Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor, ne javlja se na poziv novinara TK MAGAZINA, tako da za sada nema njegove izjave o neisplaćenim zaradama stražarima koji su se pobunili, kao ni izjave o otpuštanju 150 stražara ove firme.

S druge strane, Spaskovskog, kako su nam kazali stražari, veoma zanima ko se drznuo da piše nešto protiv njega. On je obećao i da će u toku dana stražarima odmah uplatiti jednu akontaciju, ali je i odmah jutros na razgovor pozvao direktora “Zaštite“ kako bi saznao ko ga je od stražara “ogovarao“.

Spaskovski, koga je naš tekst bespotrebno iznervirao jer su novinari dužni da pišu istinu, želi da spreči štrajk stražara, zbog čega je obećao i da će im, nakon akontacije, isplatiti i sva preostala dugovanja, ali javnosti ne pruža odgovore zbog čega “Zaštita“ odlazi u stečaj, a njen posao preuzima firma iz Beograda, koja, nezvanično saznajemo, duguje državi ogromne pare za neplaćeni porez.

Juče i danas pokušali smo putem poziva i poruka da stupimo u kontakt sa šefom službe za informisanje RTB-a, Goricom Tončev – Vasilić, ali bez uspeha.

Zbog čega izbegavaju novinare?

Da podsetimo, juče smo objavili da oko 380 stražara u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor traži smenu Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB, zbog stanja u kome se nalazi ta firma.

Stražari Spaskovskog optužuju da, umesto njih, u posao obezbeđivanja imovine RTB-a hoće da uvede firmu iz Beograda, koja želi da otpusti 150 stražara iz Bora.

Stražari, koji su za danas najavili štrajk ispred generalne direkcije RTB, platu nisu primili dva meseca, ali su zato morali, po naređenju Spaskovskog, da volonterski obezbeđuju vaterpolo turnir, koji je nedavno održan u Boru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here