Osnovni sud u Zaječaru doneo je pravnosnažnu prosudu po kojoj se Z. J. (48) iz Boljevca osuđuje na kaznu zatvora od 10 meseci zbog nasilja u porodici.

Nezaposleni Z. J. je godinama maltretirao svoju majku V. J. da bi mu dala novac. Vređao ju je, tukao, polomio joj mobilni telefon, televizor…

 – Majka je sve trpela. U policiju je došla tek kada ju je sin šutirao i pesnicama udarao u glavu, jer je tražio novac da kupi cigarete, a ona nije imala da mu da. Tada je V. J. zadobila nagnječenje lobanje, ogromni podliv na nozi, modrice… – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Tada je klupko počelo da se odmotava. Osuđeni sin nigde nije radio i neprestano je od majke tražio novac. Kada mu ne bi dala, on ju je šamarao, vređao, gurao, udarao svud po telu.

– Jednom se desilo da žena nije imala para, a on je uporno tražio. Iz besa, sin je uzeo šerpu punu skuvanog pasulja, u nju sipao brašno i sve to prosuo ženi po glavi. Desilo se i da zbog nedobijenog novca osuđeni sin baci testo koje je majka zamesila za hleb, a zatim je kazni tako što je udara pesnicama po ramenu i glavi – kaže naš sagovornik.

Majka, osim šti je jednom konačno prijavila sina policiji i ispričala šta joj se sve dešava, nije želela da podnese krivičnu prijavu protiv svog deteta, iako je trpela torturu. Predmet je dospeo na sud po prijavi policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here