BORSKI „Centroistok“, nekada najveća trgovinska kuća u Timočkoj Krajini koja je imala maloprodajne objekte širom regiona, nakon neuspele privatizacije i agonije duge više od decenije, prešla je u nadležnost Opštine Bor. Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor, potpisao je sa Ministarstvom privrede rešenje po kome se 49 odsto akcija „Centroistoka“ prebacuje u nadležnost lokalne samouprave, koja je do sada imala 23 procenta deonica u tom nekadašnjem uspešnom trgovinskom preduzeću, dok je ostatak u rukama manjinskih akcionara.

– Sada kada lokalna samouprava u svom posedu ima 72 odsto akcija „Centroistoka“, možemo da krenemo sa revizijom poslovanja i unapređenjem rada ove nekada uspešne firme – otkriva nam Milikić. – Tu, pre svega, mislim na gradsku pijacu, koju želimo da potpuno osavremenimo, kako se taj objekat koji se nalazi u srcu opštine, više ne bi predstavljao ruglo.

„Centroistok“ ima i nekoliko hiljada kvadrata poslovnog prostora širom Timočke Krajine, hladnjače, magacine…

– Namera nam je da najatraktivnije objekte privedemo nameni i omogućimo, uz pomoć zainteresovanih firmi, otvaranje novih radnih mesta – naglašava Milikić. – Već ima dosta zaiteresovanih kompanija, koje žele da investiraju u ovu nekada uspešnu firmu, u kojoj je nekada radilo 400 ljudi.

„Centroistok“ je po ceni od 80 miliona dinara privatizovan pre desetak godina. Tada je u sastavu tog preduzeća, uz sve ove objekte, bila i najmodernija pekara. Ali posle nekoliko godina tavorenja, u tom preduzeću je proglašen stečaj, a radnici su se našli na ulici. U međuvremenu, najatraktivniji objekti su prodati, a nakon stečaja imovina „Centroistoka“ je prešla pod nadležnost Ministarstva privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here