foto:kurir.rs
Stanari solitera u ulici Albanske spomenice u Boru, zatražili su pomoć lokalne samouprave u tom gradu za sanaciju oštećene fasade, tvrdeći da oštećenja na zgradi prete da ugroze bezbednost dece, stanara i prolaznika, kazao je predsednik Skupštine stanara te zgrade Jurica Ljikić.

On je precizirao da je od Javnog preduzeća za stambene usluge Bor dobio potvrdu da je neophopdno sanirati kompletnu fasadu solitera.

„Postoji velika opasnost zato što je u blizini zgrade dečije igralište. Tu prolaze đaci do Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koja je u blizini. Ugroženi su životi i stanara i prolaznika, jer su kompletne ploče sa fasade počele da se odvajaju“, upozorava Ljikić.

On je istakao da je Skupština stanara pomoć u rešavanju ovog problema zatražila od Javnog stambenog preduzeća u Boru i lokalne samouprave.

Direktor Javnog preduzeća za stambene usluge Bor Goran Petrović potvrdio je da je upoznat sa ovim problemom i dodao da su već preduzeti određeni koraci za sanaciju oštećene fasade.

„JP za stambene usluge obavilo je razgovor sa desetak izvođača radova, koji su u stanju da isprate tako veliku investiciju, kroz kredite. Sa celom problematikom upoznali smo i čelnike lokalne samoupave, koji su krajnje ozbiljno shvatili situaciju i opština je već preduzela niz mera i koraka kako bi našla zakonsku mogućnost da problem fasada, ali i ostalih gorućih problema u zgradama reši“, kazao je Petrović.

IZVORkurir.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here