Borska policijaotkrila je ko je 28. februara ove godine telefonom javio da je u zgradi Osnovnog suda u Boru postavljena bomba. Radi se o meštaninu B.D.(48) koji je tog dana imao suđenje, a da bog a izbegao, dosetio se I javio da je postavljena bomba.

– Osumnjičeni B.D. je trebao da se pojavi kao okrivljeni u parničnom postupku .Da bi to izbegao, on je telefonom javio da je u Osnovnom sudu postavljena bomba. Znao je da će doći do evakuacije I da suđenje neće moći da mu se održi – saznajemo od nadležnih.

Odmah nakon prijave o bombi, zgrada Osnovog suda u Boru, ali i deo prostorija Gradske uprave je tada odmah ispražnjena, nakon čega je obavljena temeljna provera, posle koje je ustanovljeno da je dojava bila lažna.

-Kada smo došli do saznanja da je B.D. lažno prijavio da je postavljena bomba, priveden je I nakon razgovora je  protiv njega  podnet optužni predlog zbog izazivanja panike i nereda – kažu nadležni.

Kako saznajemo, Osnovno tužilaštvo u Boru je zatražilo da se B.D. izrekne kazna od pola godine zatvora. Uz to mu ostaje i privatna parnica, kojoj će, svakako, morati da prisustvuje.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here