Mesec dana trajala je agonija sa signalom, dok nije ustanovljeno gde je problem.

Borski lopovi ojadili su tamošnje mobilne operatere za nekoliko miliona dinara! Lopovi su se dosetili i za poslednjih mesec dana obili su sedam repetitora iz kojih je ukradeno nekoliko kilometara kablova!

Lopovi su kablove palili da bi se istopila guma i plastika, i tako su dobijali najčistiji bakar koji se na crnom tržištu odlično plaća.

Pljačka je otkrivena tek nakon mnogobrojnih žalbi Borana da nemaju dobar signal na mobilnim telefonima, kao i da se često gubi internet veza.

– Zbog toga su naše ekipe otišle da provere repetitore i imali su šta da vide! Sedam repetitora je bilo bukvalno rasparčano, a nadzorne kamere polomljene. Doduše, prilikom obijanja jednog od repetitora mobilnom operateru je signaliziran upad u stanicu, ali su oni to pripisali grešci u sistemu. Sumnjamo da je vođa pljačkaša repetitora lice koje je veoma obrazovano. Na to nas upućuje činjenica da je, iako su repetitori obezbeđeni savremenim beznedonosnim sistemima, uvek pljačkani, a da se ništa nije primećivalo – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Tačan iznos štete tek treba da se utvrdi, a operateri kažu da su u pitanju više miliona dinara.

Policija u Boru intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

 

IZVORalo.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here