Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić ne želi da proda gradski aerodrom ni po koju cenu, iako, kako nezvanično saznajemo, kupac nudi oko 10 miliona evra uplate u gradsku kasu. Kupac je kompanija ’’Rakita Eksplorejšn’’ koja je već otkupila oko 600 hektara zemlje oko borskog aerodroma gde vrši istraživanje procenta zlata, bakra i drugih plemenitih metala da bi tu otvorila rudnik. Međutim, od rudnika nema ništa dok se ne otkupi aerodrom jer se on nalazi baš u sredini otkupljenog zemljišta.

-Naša opština ima aerodrom sportskog tipa na 55 hektara zemlje. Aerodrom je izgrađen znojem rudara i samodoprinosom.Niko, ni mi kao aktuelna vlast, nema prava da troši novac koji pripada svim Boranima! – kategoričan je Milikić.

Ne odustajući od svog načela, Milikić je predstavnicima ’’Rakite’’ uputio zvanični dopis.

-Od njih tražim da u Boru izgrade aerodrom regionalnog tipa boljih ili istih karakteristika kao postojeći. To znači otvaranje radnih mesta, razvoj turizma, privredna i transportna avijacija je potreba našeg rudnika… Tako ćemo imati mnogo veći priliv novca, imaćemo mogućnost razvijanja, imaćemo šta da ostavimo našoj deci. Od takvog aerodroma imaće korist cela Timočka krajina – objašnjava predsednik Milikić.

Kako saznajemo, sastanak sa Rakitom će se održati naredne nedelje kada će Milikić dobiti konačan odgovor. Za sada je izvesno da oni neće moći otvoriti rudnik bez dobijanja postojećeg aerodroma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here