Zgrada u Majdanpeku, foto:novosti.rs

Ugovor o adaptaciji prostora za Sigurnu kuću je potpisan 12. oktobra, pa je posao vredan gotovo 70.000 evra već započet i trebalo bi da bude okončan za četiri meseca. Preuređeni prostor od oko 400 kvadrata u centru Majdanpeka će imati deset potpuno opremljenih soba za smeštaj do 20 korisnika, te zajednički dnevni boravak, kuhinju, sanitarni čvor, deo za psihosocijalnu terapiju – uz mogućnost prihvata i osoba u invalidskim kolicima.

– Uporedo sa infrastrukturnim radovima, neophodno je uposliti i sedam osoba osposobljenih za vođenje Sigurne kuće – kaže menadžer projekta Boris Ilijevski, pa je na sajtu Opštine u Majdanpeku objavljen poziv za licenciranje stručnih radnika u Prihvatilištu.

Obuka za 20 zainteresovanih – sa završenim osnovnim strukovnim, osnovnim akademskim i studijama drugog stepena iz oblasti socijalnog rada, psihologije, pedagogije, andragogije, defektologije ili specijalne pedagogije – biće realizovana tokom jednog vikenda u novembru, a finansiraće je EU i lokalna samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here