Branimir Brstina ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića

0
foto: radiomagnum

Žiri 25. Dana Zorana Radmilovića, koji je radio u sastavu Milija Vuković, glumac, predsednik Žirija, Miloš Latinović, književnik, i Željko Hubač, dramski pisac, na sednici održanoj 16. decembra 2016. godine, jednoglasno je odlučio da Nagradu „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca Festivala dobije Branimir  Brstina, za ulogu Dankana u predstavi „MAKBET“, po tekstu Ežena Joneska u režiji Anđelke Nikolić Ateljea 212 u Beogradu.

Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića.  Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne  strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara.

Nagrada publike za najbolju predstavu kao i nagrada Krstomir Milovanović, za vizuelni identitet  pripala je Pozorištu Boško Buha za predstavu „39 STEPENIKA“.

Nagrade će biti uručene večeras na zatvaranju festivala, kada će u čast nagrađenih biti  izveden komad “FRENKI I DŽONI” Narodnog pozorišta iz Beograda,  u režiji Tee Puharić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here