Osnivačka skupština ART' EPOK-a

U Kladovu je u hotelu Đerdap u prisustvu lokalnih predstavnika iz oblasti privrede, poljoprivrede i turizma održan inicijativni sastanak kao prvi korak osnivanja Asocijacije za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede opštine Kladovo.

Ovo nevladino, neprofitno udruženje, skraćeno ART’ EPOK ima za cilj unapređenje i razvoj u svom nazivu pomenutih oblasti.

Grupa entuzijasta, među kojima su i prosvetni radnici, inženjeri, ekonomisti, privrednici, kao i članovi planinarskog udruženja Vrh i sportski radnici okupila se sa idejom pokretanja i realizacije ideja koje su sabrane u Statut udruženja.

Udruženje ART’ EPOK postavlja kao svoj zadatak širok spektar aktivnosti u nastojanju da Kladovo unapredi svoj položaj gradića na istoku Srbije sa nedovoljno korišćenim prirodnim potencijalima kojima raspolaže, a u svrhe podsticaja i očuvanja prepoznatljivog turističkog identiteta.

Čuvanje prirodnog, kulturnog, etnološkog nasleđa i istorijske baštine, zaštita životne sredine i podizanje ekološke svesti u karakterističnom području Đerdapske klisure je pre svega obaveza svih nas, ali jednako i prilika za razvoj i promociju opštine Kladovo.

To je ujedno zajednički zaključak svih učesnika osnivačke skupštine uz jednoglasnu saglasnost da ART’ EPOK deluje potpuno apolitično.

Osnivačkom skupu su kao gosti pored predstavnika IPA, Srbijašume i Centra za privredni razvoj Niš prisustvovali i Truška Aurelian, zamenik predsednika opštine Oršava (Rumunija), Teklu Kordeši, profesor unuverziteta u Krajovi (Rumunija), kao i Krumov Krasimir Chortanov, biznismen iz Vidina (Bugarska).

Autor: Danijela Barać

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here