foto:negotin.rs

Izradom mozaika od 100 kvadrata od plastičnih čepova, Negotinci su se juče priključili akciji “Čepom do osmeha” čiji je cilj pomoć osobama sa invaliditetom i očuvanje zdrave životne sredine.

Na sredini negotinskog mozaika je dete u kolicima sa dvoje dece sa strane, koja ga drže za ruke i to je poruka da smo svi jednaki i treba da brinemo za našu decu sa invaliditetom. Ne treba da ih sklanjamo, treba da izlaze, da se družimo i da učimo našu decu da smo svi jednaki i da ih niko nikada ne ponižava, jer osmeh je bitan i svi imamo emocije i iste potrebe, ističu u Udruženju “Čepom do oseha” iz Novog Sada, koji su u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Negotin, juče sa Gradskog trga izradom mozaika poslali poruka jednakosti.

   foto:negotin.rs

“Motiv za izradu negotinskog mozaika je da pošaljemo poruku svim građanima da sakupljanjem čepova mogu da pomognu osobama sa invaliditetom i u isto vreme očiste prirodu i sačuvaju zdravu životnu okolinu.” – istakla je Vanja Đurđević, koordinator Udruženja “Čepom do osmeha”, koja je prošle godine u Novom Sadu učestvovala u izradi najvećeg mozaika na svetu.

Jučerašnju akciju sakupljanjem čepova pomogli su predškolci, osnovci, srednjoškolci, članovi Udruženja osoba sa invaliditetom “Duga” iz Negotina, kao i opština Negotin i Eliksir Prahovo. Organizacija ima 15 koordinatora u Srbiji, oko 2 000 kutija za prikupljanje čepova i pomaže deci širom naše zemlje.

           foto:negotin.rs

“Do sada smo sakupili oko 130 tona plastičnih čepova, pomogli 22 mališana i doneli im osmeh na lice. Mi deci pomažemo tako što raspisujemo konkurs, koji je nedavno završen i ovih dana ćemo pregledati prikupljenu dokumentaciju, kako bismo videli koja deca su naredna za pomoć. Izrada mozaika u Negotinu nam je prilika da se družimo, da širimo pozitivnu energiju, da apelujemo da deca sa smetnjama u razvoju nisu više tabu tema, da smo svi jednaki, a reciklaža nas je povezala da imamo pozitivne rezultare i da svi moramo da brinemo o svojoj životnoj sredini i planeti.” – rekla je između ostalog Vanja Petković, predsednica Udruženja “Čepom do osmeha “ iz Novog Sada.

Učesnike jučerašnje akcije juče su obišli i Vladimir Veličović, predsednik opštine Negotin i Merlina Selenić, zamenica predsednika. Tom prilikom članovi Udruženja “Čepom do osmeha”, u znak zahvalnosti za pomoć u akciji, poklonili su predsedniku fotografiju najvećeg mozaika od čepova na svetu, koji je izrađen u Novom Sadu prošle godine.

Negotin i Čepom do osmeha❤♻️♿

Geplaatst door Boriša Petković op donderdag 10 mei 2018

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here