foto:negotin.rs

Kulturno udruženje meštana Urovice iz Beča, nakon donacije kreveta Zdravstvenom centru u Negotinu, doniralo je i video nadzor Osnovnoj školi “Branislav Nušić” u Urovici. Primopredaji vredne donacije, prisustvovala je i Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin.

Članovi Kulturnog udruženja meštana Urovice koji žive i rade u Beču, pozitivno su odgovorili na zahtev direktorke osnovne škole iz Urovice i obezbedili video nadzor kojim će biti pokrivena celokupna školska zgrada i dvorište. Vredna donacija je i rezultat dobre saradnje ovog udruženja i lokalne samouprave.

„Mi imamo jako dobru saradnju sa Kulturnim udruženjem meštana Urovice i zahvaljujući tome, pre desetak dana ovo udruženje je obezbedilo određeni broj kreveta za Zdravstveni centar u Negotinu, a evo sada i video nadzor za osnovnu školu u Urovici. Kao i prethodna i ova donacija je jako bitna i potrebna i zato želim da u ime lokalne samouprave zahvalim svim članovima Kulturnog udruženja meštana Urovice što misle i pomažu svoj rodni kraj i nadam se da ćemo i narednom periodu uspešno sarađivati.“ – istakla je Merlina Selenić, zamenica predsednika Opštine Negotin.

Vrednost donacije je oko 1000 evra, a ona podrazumeva postavljanje osam kamera koje će pokrivati školu sa svih strana, kao i školsko dvorište.

„Prethodnih nekoliko godina u našoj školi dešavala su se česta obijanja i provale. S obzirom da mi nismo mogli da obezbedimo video nadzor, ja sam se obratila udruženju KUM da nam pomognu da obezbedimo našu školu, oni su to prihvatili, obezbedili su opremu koja je postavljena. Škola je sada obezbeđena sa svih strana, a ja koristim ovu priliku da zahvalim svim članovima udruženja na pomoći.“ – istakla je Snežana Mitulović, direktorka OŠ „Branislav Nušić“ iz Urovice.

Prilikom nedavne isporuke kreveta negotinskoj bolnici udruženje je dva bolnička kreveta sa pratećom opremom doniralo i za ambulantu u svom selu, a ovo je samo nastavak pomoći selu iz koga potiču.

“Članovi našeg udruženja rado prihvataju inicijative koje se odnose na pomoć našem selu i rodnom kraju, tako smo i ovoga puta nakon zahteva direktorke naše škole u Urovici prikupili sredstva i obezbedili video nadzor koji će sigurno biti od koristi.” – izjavio je Mile Dinulović, predsednik Skupštine Kulturnog udruženja meštana Urovice.

Kulturno udruženje meštana Urovice iz Beča prošle godine pomoglo je i opremanje prostorije u kojoj je smeštena policijska ispostava, a ove godine doniralo je i izradu table sa oznakom “Policijska ispostava”, priključak za kablovsku televiziju i vrata za toalete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here