U organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije , u Beogradu se  od  02. do  17. aprila održava Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola.

U disciplini klavir, 04. aprila nastupio je i učenik drugog razreda  iz muzičke škole „Konstantin Babić“  Kladovo , Stefan Birić, koji je  osvojio  I (prvu) nagradu sa ukupno  95,67  poena.

Stefan je u klasi profesorke Maje Milošević, a  takmičio se u prvoj kategoriji koja je brojala  89 učesnika iz cele Srbije. Ove godine na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola u disciplini klavir takmiči se 375 učesnika, koje ocenjuje inostrani žiri.

-Ovo je veliki uspeh za Stefana , ali i za školu, s obzirom da je ovo prva godina kako se neki učenik naše škole takmiči u ovoj disciplini na Republičkom takmičenju.  Konkurencija je bila jaka, a program pojedinih takmičara veoma zahtevan.  Pored talenta za ovakav uspeh bilo je potrebno puno vežbanja, truda i dodatnog angažovanja kako nastavnika i učenika, tako i roditelja – izjavila je profesorka Maja Milošević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here