Kada dođete do zgrade negotinske policije, najpre se šokirate spoljašnjim izgledom. Onda uđete, promaja vas odmah produva, a nepodnošljiv miris memle tera da zapušite nos.

Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta(PSP) sa sedištem u Negotinu, kaže da su se obraćali MUP-u Srbije za pomoć:

-Dobili smo odgovor da naša zgrada u kojoj radimo nije prioritet, da za ovu godinu nisu predviđena namenska sredstva za nas, da nismo na listi prioriteta, a za sledeću godinu će se videti – kaže nam Đurđević.

Policija je u ovoj zgradi smeštena pre oko 50 godina i od tada nije bilo nikakvih ulaganja u objekat.  Krov prokišnjava na mnogim mestima, kada pada kiša mokri su podovi, stolovi, a policajci stavljaju kofe po svim prostorijama.

Zidovi su puni vlage, oseća se neprijatan miris memle. Prozori su polomljeni, policajci ih o svom trošku zastakljuju. Toalet u prizemlju ne radi, pa onaj jedini koji se nalazi na spratu koriste i građani, i muškarci, i žene.

-Da, imamo ’’uniseks’’ toalet. Žalosno je što ovakvu ruiniranu zgradu gledaju građani, i oni koji svakodnevno dolaze da prijave neko krivično delo, i oni koji imaju razgovore sa nama, i oni koji dolaze iz inostranstva da se ovde prijave. Leti je teško raditi zbog vrućine i nelagodnog mirisa vlage. Naravno, nemamo nijednu klimu. Ali, zimi je još gore. Priključeni smo na opštinsko grejanje, oni rade do 16 sati i nakon toga se ne loži, a naše radno vreme je 24 sata. Najgore je vikendom jer opština tada ne radi, pa uopšte nemamo grejanje. Donosimo grejalice od kuće, svi radimo izveštaje u jednoj prostoriji– kaže nam predsednik PSP Đurđević.

Međutim, instalacija je stara, tako da ni ventilatore leti, ni grejalice zimi, policajci ne uključuju bez bojazni da će se zapaliti.

Do kada će tako, zavisi od nadležnih…

IZVORtkmagazin
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here