Ima se, može se: Dušan Bajatović, Foto: Petar Dimitrijević, alo.rs

Dušan Bajatović, direktor “Srbjagasa“ i visoki funkcioner SN,  mesečno zaradi 2.476.679 dinara, što je za 172.183 dinara više nego što je zarađivao do pre šest meseci!

Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa”, firme koja je prezadužena, uvećao je svoju nepokretnu imovinu, ali ne brinite, koliko god da je potrošio, njegova primanja to lako nadoknade.

Prema najnovijem izveštaju o imovini i prihodima od 27. janura 2017, koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Bajatović je za samo pola godine postao bogatiji za vikendicu, pašnjak, voćnjak i njivu. Da je sve to lako mogao sebi da priušti, govori i to da su njegova astronomska primanja još veća.

Tako prema najnovijim podacima Bajatović mesečno zaradi 2.476.679 dinara iliti 46 prosečnih zarada u Srbiji! Prema prethodnoj prijavi imovine od 22. jula 2016, direktor „Srbijagasa“ primao je 2.304.496 dinara, što znači da je njegova zarada sada uvećana za 172.183 dinara.

Dušan Bajatović na mestu generalnog direktora JP „Srbijagas” zaradi 162.309 dinara, na poziciji člana nadzornog odbora „Jugorosgasa” AD 1.668.841 dinar, a na poziciji člana nadzornog odbora podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru 618.209 dinara. Ako ste očekivali da se neko sa ovakvim primanjima odrekne paušala u Skupštini, grdno ste se prevarili. Visoki funkcioner SPS-a i u parlamentu dobija paušal od 27.320 dinara.

No, čini se da kod Bajatovića nije sve u novcu, pa on rado ulaže u kupovinu nepokretne imovine. Tako je direktor „Srbijagasa“ pazario vikendicu od 25 kvadrata, pašnjak četvrte klase od oko 12 ari, njivu treće klase od skoro 64 ara i voćnjak treće klase od oko 25 ari. Sve je stekao kupovinom i stopostotni je vlasnik. Socijalista je i pre najnovijeg šopinga u svom vlasništvu imao dve njive, dva voćnjaka i vikendicu.

Kada je reč o četvorotočkašima, tu se situacija nije menjala. Bajatović i dalje ima zavidan vozni park, u vlasništvu ima dva automobila, „folksvagen tuareg“ (2006. godište) i „tojotu land kruzer“ (2009. godište). No, nisu samo automobili „slaba tačka“ direktora „Srbijagasa“. On poseduje i kamion ТАМ 110- BV (1980. godište) i prikolicu.

U njegovom izveštaju o imovini i prihodima navodi se i da ima depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Komentar Dušana Bajatovića na najnovije promene u imovinskoj karti juče nismo uspeli da dobijemo.

Potrošio milionče za sat!

Funkcioner SPS-a i direktor „Srbijagasa“ poznat je kao čovek koji ima dobru platu i voli lepe i skupe stvari, pa je tako Skupštinom Srbije nedavno prošetao skupoceni sat, vredan milion dinara! „Alo!” je pisao kako se Bajatović pojavio na sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti u Skupštini Srbije sa skupocenim satom poznate firme za izradu kvalitetnih časovnika „Brajtling“ na ruci. On je nosio najnoviji model „egzospejs B55“, koji prema podacima sa zvaničnog sajta „Brajtlinga“ košta 8.900 američkih dolara. Bajatović je za „Alo!“ kazao da je sam kupio ručni časovnik, ali nije želeo da odgovori koliko ga je platio.

IZVORalo.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here