Sneško Milosavljević, foto:blic.rs

Nepokretnog Sneška Milosavljevića (57) iz okoline Despotovca šest dana u provaliji kod Ćuprije branio je njegov pas Mali, sve dok nije došla pomoć.

Naime, nezgoda je zadesila Milosavljevića kada se vraćao iz manastira Ravanica koji je posetio za Vidovdan.

 Na starom putu ka Bigrenici automobil koji je Milisavljević vozio se zapalio. Uspeo je nekako, s obzirom na to da je nepokretan, da izađe i automobila, ali se survao u duboku provaliju kod Senja.

Na njega su igrom slučaja, naleteli rudar Predrag Dimitrijević i njegov brat, koji su obilazili to mesto. Oni su tražili svoju majku Desanku, koja je nestala još 18. juna iz rudarskog naselja Ravna Reka, gde je živela.

Dramatični momenti spasavanja

Foto: Privatna arhiva,Dramatični momenti spasavanja

Pas heroj

Foto: Privatna arhiva, Pas heroj

Najveća muka bila je kako dopreti do Sneška i psa.

– Spuštali smo se nekoliko kilometara do Sneška i psa. Čovek je imao otvorene rane po rukama i nogama, nije pio dugo vodu. Kada mi je rekao da je šest dana bio na tom mestu, zaprepastio sam se. Izdržao je bez kapi vode po toplom vremenu, što je gotovo nemoguće. Sneška su transportovali direktno u bolnicu, a pas je ostao kod mog drugara Srđana Stankovića, koji će ga čuvati dok Sneško ne izađe iz bolnice – priča rudar Predrag Dimitrijević koji je sa bratom prvi došao do Sneška.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodana Gajića, Milosavljević je u teškom zdravstvenom stanju. Zbrinut je na intenzivnoj nezi Odeljenja plastične hirurgije Opšte bolnice u Ćupriji. Njegovo stanje se prati, a o daljem lečenju odlučivaće konzilijum lekara.

G. Jevremović

IZVORblic.rs
PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here