foto:radiomagnum

U okviru akcije „Paket za novorođenu bebu“, u Zaječaru su danas predstavnici Crvenog krsta uručili pakete majkama čije su bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta. Tom prilikom uručeno je tri paketa, u cilju podsticaja povećanja nataliteta i podrške roditeljima. 

foto:radiomagnum

Po tradiciji dugoj više od jedne decenije, u Nedelji Crvenog krsta, ova organizacija daruje nove stanovnike grada i njihove majke, što je na neki način, jedan vid borbe protiv bele kuge i mali doprinos u poboljšanju nataliteta.

„Peketi sadrže odeću i stvari koje su potrene za jedno novorođeno dete u prvim danima života, kao mala pomoć majkama, da krenu i uče se da oblače bebu, jer je to nešto novo za njih. Naš paket upravo sadrži te osnovne stvari koje su u prvim danima neophodne. Crveni krst će se i u narednom periodu truditi da ovakve i slične akcije realizuje u cilju povećanja nataliteta jer je poslednjih godina stopa nataliteta u Zaječaru na zabrinjavajućem nivou“, istakla je Dijana Miljković iz Organizacionog odbora Crvenog krsta u Zaječaru.

Prema rečima dr Dragane Todosijević Petrović, lekara na specijalizaciji na Odeljenju ginekologije i akušerstva, od početka godine u zaječarskom porodilištu je rođeno 104 bebe, dok su, u nedelji kada se obeležava Nedelja Crvenog krsta, rođene 3.

„Ovaj poklon majkama koje su na svet donele nove stanovnike grada Zaječara, dosta znači, svaki poklon predstavlja pažnju i stavlja im osmeh na lice. Mi se ovim putem zahvaljujemo Crvenom krstu sto su se setili da organizuju ovako lepu akciju i svi zajedno ćemo, ovako lepim primerima, koliko-toliko doprineti u borbi protiv bele kuge“, rekla je doktorka Dragana.

Majke koje nisu bile u porodilištu tokom uručivanja poklona, mogu se javiti Crvenom krstu u Zaječaru i svoj poklon za novorođenu bebu preuzmu u toj organizaciji, poručuju organizatori akcije „Paket za novorođenu bebu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here