2017. godina može se oceniti kao izuzetno uspešna za opštinu Kladovo, reakao je izjavi za našu TV predsednik opštine Radisav Čučulanović. On je istakao da u prilog tome govore i brojni projekti koji su realizovani kao i oni koji su nedavno započeti.

Investicije u poboljšanje energetske efikasnosti u OŠ Vuk Karadžić u Kladovu, zatim projekat prekogranične saradnje koji podrazumeva  izgradnju vizitorskog centra u tvrđavi Fetislam, kao i evidentno povećanje broja turista u ovoj sezoni, nesporno svedoče da je 2017. godina bila više nego uspešna za opštinu Kladovo. Predsednik opštine Radisav Čučulanović napominje da se u protekloj godini u ovu podunavsku varoš slilo više novca nego što je to bio slučaj u protekle dve decenije. „Pored  toga neizostavno treba spomenuti i kompletno renoviranje zdravstvenog centra, zašta se trenutno radi kompletna projektno tehnička dokumentacija čija je vrednost blizu sedam miliona evra“, rekao je Čučulanović.

U idućoj godini očekuje se da će sa partnerima iz susedne Rumunije biti započet projekat koji treba turistima na najverniji način da prikaže spektakularnu građevinu preko Dunava iz vremena imperatora Trajana. U narednom periodu, tačnije do kraja godine treba očekivati i završetak radova na rekonstrukciji puta u Velikoj kamenici. Ono što stoji kao zadatak pred lokalnom samoupravom je i usvajanje budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu, koji će kako smo mogli čuti imati razvojni karakter, što će omogućiti završetak mnogih započetih poslova, kao i neometan rad svih onih koji se finansiraju iz opštinske kase.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here