Miris cicvare je nekada bio najčešći znak da je jutro svanulo i da je doručak na stolu. Iako se ovo  tradicionalno jelo u srpskim domaćinstvima pravilo gotovo svakodnevno, danas je veoma zapostavljeno.

EVO RECEPTA:

Sastojci:

  • 2 dl vode
  • 2 dc mleka
  • kukuruzno brašno po potrebi, belo ili žuto
  • 1/2 kilograma sira
  • 200 g kajmaka
  • so

Priprema:

1.U dublji tiganj sipajte vodu i mleko i staviti na blagu vatru.Kada provri dodati brašno i mešajte i to lagano bez žurbe.Uvek mešajte u smeru kazaljke na satu i razbijate grudvice od brašna.Zatim dodajte kajmak.

2.Dodajte izmrvljeni sir i mešajte, dok se sir ne istopi.

3.Dodajte so po potrebi

4.Mešate dok ne vidite da se masa odvaja od tiganja i „bezi“ za kasikom. E tad je cicvara gotova…

Odlično ide uz šolju domaćeg kiselog mleka i to hladnog.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here