DANAS ZA KUPAČE OTVOREN AKVA PARK U SOKOBANJI

0
foto: radiomagnum.rs

Akva park Podina u Sokobanji, danas, 16. juna, počinje sa radom, a za sve posetioce ulaz je slobodan.

Direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja, Ljubinko Milenković, kaže za Informativni portal istočne Srbije -Radio Magnum, da je današnjim otvaranjem Akva parka Sokobanja upotpunila svoju turističku ponudu.

„Današnjim otvaranjem Akva parka, Sokobanja sigurno upotpunjuje svoju turističku ponudu. Takodje, svojim bogatim i atraktivnim sadržajem upotpunjuje i našu ovogodišnju kampanju pod nazivom „Doživite sokobanjanje“, koja pre svega asocira na kupanje i uživanje u Sokobanji, i u svim njenim prirodnim i ostalim potencijalima i resursima koje Sokobanja ima i koji su u funkciji turizma“, kaže Milenković.

„Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja, koja upravlja Akva parkom Podina, zaista se potrudila kako bi ove godine pripremila jedan ambiciozan program, koji, pored ostalih promotivnih aktivnosti, koje su i osnov našeg postojanja, organizuje i veliki broj manifestacija i novih sadržaja, koji će turistima boravak kod nas učiniti interesantnim i da tokom svog godišnjeg odmora osete pravi turistički doživljaj“, navodi Milenković i naglašava da je danas, prvog dana otvaranja, za sve posetioce Akva parka ulaz besplatan.

„Tradicionalno, od 2012. godine kada je i otvoren Akva park Podina, prvog radnog dana ulaz na bazenima za sve posetioce i kategorije je besplatan“.

Akva park u Sokobanji prepoznatljiv je u Srbiji po niskim cenama, te će ulaznice i ove godine biti jedne od jeftinijih u zemlji. Celodnevna ulaznica za odrasle je 360 dinara, a za decu do 12 godina 260 dinara sa osiguranjem, dok je cena poludnevne ulaznice za odrasle 260 dinara, a za decu do 12 godina 160 dinara i one se prodaju, odnosno važe od 15 do 19 časova. Mesečne ulaznice sa osiguranjem za odrasle mogu se kupiti po ceni od 2.500 dinara, dok za decu do 12 godina iznosi 1.500 dinara.

Prema rečima Milenkovića, sokobanjski Akva park Podina raspolaže sa četiri bazena, a novina je produžetak radnog vremena i to svakog dana od 10 do 19 sati.

„Akva park otvoren je svakog dana od 10 do 19 sati. Svim posetiocima Akva parka na raspolagsanju su četiri bazena. Za najmladje tu je dečiji bazen, dubine pola metra, sa solarnim zagrevanjem i u njemu je voda toplija. Posebna atrakcija za sve mališane u okviru malog bazena je kobra tobogan, hobotnica, delfini prskalice i djakuzi. Kompleks sadrži i poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, veliki rekreativni bazen od 900 kvadrata sa djakuzijem, a takodje posetiocima je na raspolaganju i toboganski bazen, sa pet tobogana, koji je svakako i najatraktivniji“, objašnjava Ljubinko Milenković, direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja.

U centru vodenog parka je i bar-šank sa pićem i hranom, a oko bazena se nalaze zelene površine, ležaljke za sunčanje, frižideri sa sladoledima, suncobrani, kao i upravna zgrada sa pratećim sadržajima.

Akva park je udaljen od centra grada 1,5 km i nalazi se u okviru sportskog centra Podina. U toku leta organizuju se raznovrsni kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni sadržaji, kako bi se upotpunio i obogatio boravak posetilaca.

Opština Sokobanja je dobila Akva park 2011. godine, a sa radom je počeo 21. juna 2012. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here