Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana B.V.(45) iz okoline Knjaževca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad maloletnim licem.

On se sumnjiči da je 2015. do 2016. godine u više navrata silovao svog maloletnog sina, koji sada ima 13 godina.

-Prvi put smo za slučaj saznali jula 2017. godine kada je dečak u školu poneo nož i pokušao da se ubije u šlolskom dvorištu. Učenici su videli kako mališan drži nož u ruci i pozvali nastavnike koji su mu oduzeli oružje. Školski psiholog je odmah razgovarao sa njim, kao i službenici knjaževačkog Centra za socijalni rad. Tada je dečak ispričao kako ga je tata neprekidno tukao, kako ga je više puta silovao u kupatilu kada ga je, navodno, kupao, kako više ne želi da živi – saznajemo iz izvora bliskom istrazi.

Tada je ocu sudski zabranjen pristup njegovoj vanbračnoj supruzi i sinu i otpočeo je da se vodi proces istrage.

Nakon što je dečak pokušao samoubistvo, majka i sin su smešteni u Sigurnu kuću u Nišu gde su proveli oko mesec dana. Odatle se vraćaju u Knjaževac gde ih je primio stric nesrećne majke i kod koga i sada žive.

Istraga je trajala više meseci, da bi policija prekjuče najpre uhapsila B.V., odredila mu pritvor do 48 sati, a nakon saslušanja u Višem tužilaštvu pritvor je produžen do 30 dana.

Majka i sin su sa ocem monstrumom živeli u knjaževačkom selu i trpeli neviđenu torturu, kažu meštani.

-B.V. je neviđeni nasilnik. Tukao je dečaka bukvalno od kada je mališan prohodao. Neviđen broj puta nam je dečak pokazivao tragove kaiša po butinama i telu, i to iz godine u godinu. Tukao je i svoju suprugu koja bi uvek bezuspešno pokušavala da odbrani dete od batina. Udarao ga je motkama, često po glavi. Šta da kažemo, njegov nadimak u selu je Bata Ludi – pričaju meštani tog sela.

Jedna baka, stara oko 70 godina, kaže da ju je B.V. prebio, da je imala strašne modrice, da joj je celu baštu isprskao otrovnim ’’totalom’’, sredstvom koje sve biljke u sekundi uništava u korenu. Meštani govore kako je osumnjičeni u svađi sa mnogima u selu, da je nezgodan čovek, da ga se mnogi boje.

Rođeni stric nesrećne majke, S.S., primio je nju i njenog sina pod svoj krov.

-Moja bratanica ima svoju kućicu, ali joj je muž branio da plaća račune i da je održava. Isključena joj je struja, sve je oronilo, molio bih ljude da joj pomognu da se skući. Ona nigde ne radi, živi od socijalne pomoći. Ja je gledam kao rođenu ćerku, trpela je strašne batine godinama, i ovo jadno dete, ko zna kako je tek njemu… Važno da su oni skoro godinu dana kod mene, da žive bez straha od mrcvarenja…– kaže nam stric potrsnim glasom.

SADAŠNJA NEVENČANA SUPRUGA: MOJ MUŽ JE NEVIN

U kući B.V.-a zatekli smo njegovu nevenčanu suprugu S.A. koja sa njim živi sedam meseci. Ona tvrdi da je njen nevenčani suprug nevin.

-On je divan čovek, za sedam meseci nismo se čak ni posvađali. Da sa njim nešto nije u redu, ja bih primetila. Ne bih živela sa monstrumom, i ja imam dva sina, prvi muž mi je preminuo. Ovo je sramota, dečak je sve izmislio – tvrdi S.A.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here