Kuća u Knjaževcu u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo

Nezapamćen masakr dogodio se 14.jula, u nedelju uveče oko 21 sat u Knjaževcu kada je deda Nenad Ronić(63) pucanjem i automatske puške ubio svog zeta Jastreba Asanovića(38) i svog unuka Ivana Ronića(19), a u obe noge ranio svog drugog unuka maloletnog Bendžamina Ronića(15) i snaju od ubijenog unuka Ivana, Romanu Ronić(20). Bendžamin je, kako saznajemo, van životne opasnosti, dok je Romana životno ugrožena jer joj je metak prošao kroz stomak sa bočne strane i zaglevio se u levi kuk. Oboje ranjenih prebačeno je noćas za Niš.

Metak pogodio zid kuće

-Strašno šta se dogodilo, ovo se ne pamti, ovo je pokolj… Nenad je bio dobar, ali kad popije postajao je agresivan. U nedelju je saznao da su mu se unuk od sina i unuk  Ivan od ćerke Monike potukli. U Monikinu kuću je došao sa automatskom puškom, ukućani su bili u dvorištu, a on je krenuo da puca. Naseljem su odjekivali rafali, a ja sam čuo pucnje i dotrčao. Preskočio sam ogradu, prišao sam Nenadu s leđa i dohvatio pušku. Oteo sam je, a Nenad je pobegao. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak a unutra staje 30 metaka – kaže komšija …………………..

Nenad je udovac. Ima dve ćerke i jednog sina. Ćerka Monika živi u Knjaževcu, druga ćerka i sin u Nemačkoj. Kobnog dana iz Nemačke je došao sin Siniša sa porodicom. Tog dana se Sinišin sin posvađao i potukao sa bratom od tetke Ivanom. Deda Nenad je to saznao, dohvatio automat i krenuo par ulica dalje kod ćerke Monike. Tada je ubio Monikinog muža i sina, svog zeta i unuka, a drugog Monikinog sina ranio, kao i Ivanovu ženu Romanu.

-Znamo da je bio veoma pijan, inače to ne bi uradio. Njega je toliko razbesnela svađa između njegovih unuka, da je počinio krvoproliće. Sigurno trezan ne bi ubio svoju krv… – mišljenja su komšije.

Ispred kuće gde se dogodio masakr zatekli smo mnogobrojne komšije i rođake. Neverica, suze, kuknjava, parale su ulicu. Jedna komšinica kaže da je krenula sa petogodišnjim sinom niz ulicu i za dlaku izbegla smrt jer je Nenad nije video.

Celo Romsko naselje je u čudu, mada kažu da se to od Nenada i moglo očekivati…

OVO SU ŽRTVE KRVAVOG PIRA U KNJAŽEVCU: Ivan (19) je pre mesec dana postao otac, a deda ga je sinoć HLADNOKRVNO ubio u dvorištu porodične kuće! Jastreba (38) usmrtio na licu mesta

Ubijeni otac Jastreb i njegov ubijeni sin Ivan

Prema priči kimšija, policija je znala da Nenad ima u posedu nelegalan pištolj.

-Moj sin je ubijeni Jastreb. Snajka Monika se bori za život. A svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja sa njim godinama nisam ni govorio. Nenad je uvek, kad popije, izazivao tuču, nema sa kim se nije dokačio. Ko zna koliko je puta dolazila milicija. Eto, snajka Monika je kazala milicija da prika Nenad u kući ima i pištolj, oni su došli i stvarno pronašli pištolj. Njemu je oružje donešeno iz Nemačke. Eto, Ivan je stradao, a njegov rođeni brat Bendžamin ima metke u obe noge – kaže Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba i deda ubijenog Ivana.

Ubica Nenad Ronić

Radomiru na ulici prilazi rođak Saša Asanović koji kaže zaprepašćujuću stvar:

-Policija je znala da Nenad ima ilegalni pištolj!!! Pre oko 10-tak godina Nenad je mene jurio pištoljem da me upuca, pokušao je i kolima da me pregazi. Kada me je jurio pištoljem pobegao sam pravo u policijsku stanicu. Sve sam ispričao, i da je nasilan, i da ima pištolj. Prijavio sam ga i ništa. Nije mu oduzeto oružje – tvrdi ovaj čovek.

POLICIJA ČUVA KUĆU UBICE

Policija ispred kuće ubice Nenada Ronića

Ispred kuće Nenada Ronića nalazi se policijski automobil i dvoje milicionera stoje nedaleko od kuće.

-Oni čuvaju kuću jer bismo je mi uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali. Eto zašto policija tu stoji, čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom!!! – kažu okupljene komšije.

Nenad Ronić se nalazi u pritvoru do 48 sati nakon čega će biti predat Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here