foto:radiomagnum

Učesnica akcije “Dan pešačenja u Sokobanji“, devojčica iz Kruševca, učenica trećeg razreda Gimnazije, zadobila je prelom rebara i poderotine na leđima kada je propala kroz rupu u podu kule u Soko Gradu dubine pet do šest metara.

Povređena devojčica prevežena je u sokobanjsku bolnicu, a zatim upućena u klinički centar Niš radi dalje dijagnostike i lečenja.

Akcijom “Dan pešačenja u Sokobanji“ planirano je da se na stazi 3. obiđe kula u Soko Gradu, a devojčica je propala kroz rupu sa koje je za sada nepoznata osoba uklonila zaštitnu rešetku.

U spašavanju devojčice učestvovala je Gorska služba za spašavanje, vatrogasci, policija, a samo izvlačenje iz rupe koja vodi u podzemnu prostoriju kule, prepunu kamenja, trajalo je oko 40 minuta.

Kola hitne pomoći zbog strmog terena čekala su na lokaciji Lepterija, a samo spuštanje povređene devojčice do njih trajalo je dvadesetak minuta.

Učesnica “Dana pešačenja u Sokobanji“, kažu nadležni, mogla je zhadobiti mnogo veće povrede. Njeno stanje je za sada stabilno.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here