Jovana Ž. (34) iz Kragujevca nije ni slutila da će nakon lepe svadbe doživeti gorko iskustvo u prodaji svoje venčanice.

Prevarena: Jovana na dan svadbe

Prevarena: Jovana na dan svadbe, Foto: Privatna arhiva

Za haljinu, koja je šivena samo za nju, nije dobila ni dinar, zahvaljujući internet prevarantima.

– Postavila sam posle venčanja oglas na internetu da prodajem venčanicu, cenu, opis i nekoliko slika. Već sutradan mi je stigla poruka na engleskom jeziku i mejl adresa zainteresovane osobe. Osoba pod nadimkom Madam Titi pitala me je da li je venčanica još dostupna, napisala je da joj je hitno potrebna i da kontaktiram sa njom. Uspostavile smo vezu i tada je počela moja drama – priča Jovana Ž.

Naivna mlada je dobila adresu na koju treba da pošalje venčanicu. Cena je ugovorena – 300 evra. Jovana je poslala broj računa na koji treba da joj se uplati novac. Venčanica je poslata u Nemačku, na adresu „Neugersdorf Haupstrasse 20 Samuel Kate”.

– Istog dana stigao mi je mejl iz njene banke sa navodnim transferom, ali da bi obe strane bile sigurne, treba da pošaljem potvrdu da sam poslala venčanicu, pa će i novac biti na mom računu. Ja sam venčanicu poslala i prosledila potvrdu i na njen i na mejl banke. To je bila subota, pa mi je ona rekla da će njena banka kontaktirati sa mnom u ponedeljak jer je vikend i banka ne radi. U ponedeljak ujutru njena banka mi je poslala mejl u kojem mi je tražila još neke podatke – šta sam poslala, za koliko dana stiže paket, da li je novo ili nošeno, moj broj telefona… U utorak po podne i banka i ona mi šalju poruku da je došlo do greške i da je na moj račun prosleđeno 215 evra više od ugovorene cifre i mole me da „Vestern unionom“ uplatim novac njenoj rođaki koja će biti u Kanadi nekoliko dana, a ja nisam dobila ništa. Čistu nulu. Osetila sam prevaru, ali kasno. Sutradan sam otišla u poštu da stopiram paket, koji je tada već stigao u Nemačku. Napisali su i zahtev da se paket vrati, ali su dobili odgovor da je Nemačka jedina zemlja koja ne vraća pakete – objašnjava Jovana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here