foto:novosti.rs

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar odlučio je da po hitnom postupku u Opštu borsku bolnicu pošalje ekipu lekara specijalista i neophodnu opremu prilagođenu potrebama pacijentkinje za koju lekari iz ove bolnice nemaju rešenje, jer je teška 300 kilograma…

Kako saznajemo upravo je ministar taj koji je odmah pošto je dobio informacije o ovom nesvakidašnjem slučaju odlučio da ni sekunda ne treba čekati, već je odmah poslao stručnu ekipu koja će se o nesrećnoj gospođi pobrinuti u Borskoj bolnici.

Ekspertski tim koji je stigao iz Niša čine primarijus dr Ivanka Đorđević, pneumoftiziolog, i dr Gordana Stanković, anestiziolog.

Podsetimo, kao što su Novosti već pisale, ova žena ima 40 godina i potiče iz jednog sela u Timočkoj Krajini, a hitna pomoć iz Bora je pozvana kada joj je pozlilo ispred njene kuće.

Vatrogasci su, koristeći konopce, izvukli ženu iz vozila, a sedmorica ljudi ju je smestilo na odeljenje intenzivne nege.

Već dva dana lekari Opšte bolnice u Boru bore se za život pacijentkinje teške 300 kilograma. Drama je započela u nedelju oko podneva kada je nesrećnoj ženi pozlilo nadomak kuće, a nastavila se ispred ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu, kada ju je trebalo izneti iz sanitetskog vozila.

– Kada bismo, nekako, uspeli da je prebacimo u Klinički centar u Beogradu ili Nišu, šanse da pacijentkinja ostane u životu bi bile znatno veće. Međutim, ako hitno ne pronađemo rešenje da je transportujemo, nije isključeno da će, uprkos svim našim naporima, ishod biti tragičan – zaključuje naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here