foto:021.rs

Novosađanin Predrag Radosavljev upecao je u četvrtak u blizini Žeželjevog mosta soma teškog 105 kilograma i dugačkog dva i po metra.

foto:021.rs

Četrdesetogodišnji Peđa Radosavljev je ovu trofejnu ribu upecao iz čamca na štap (akcije 100gr, sa mašinicom veličine 4000, na strunu debljine 0,20 i predvezom od najlona debljine 0,40 i glavinjarom), a izvukao je na plažu Oficirac.

foto:021.rs

Kako kaže za 021, još uvek ne može da veruje šta je ulovio.

– Oduševljen sam. U snovima svakog pecaroša je da upecaš najvećeg soma, da budeš najbolji. Sada sam srećan kao malo dete, još ne mogu verujem šta se desilo juče.

foto:021.rs

Peđa je član Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran Petrovaradin 1953“, a som kojeg je ulovio najveći je izvučen na štap u poslednjih pola veka na novosadskim vodama. Do sada mu je rekord bio som od 38 kilograma kojeg je ulovio na dubinku. Grdosiju je juče izvukao na varalicu.

– Ja sam svakog dana na vodi, 365 dana u godini. Juče sam poneo štap „stogramac“ koji je za lako varaličarenje, za soma i smuđa, a za ovakve komade treba mnogo ozbiljnija oprema. Ipak, pecam 30 godina i puno sam somova upecao, svaki dan sam tu, poznajem teren kao svoj džep, nisam paničio i to mi je pomoglo da ga izvučem iz reke – prepričava Radosavljev za 021 ovaj nezaboravni pecaroški dan.

foto:021.rs

On dodaje da ga ne bi izvadio da mu u pomoć nisu pritekla dva momka koji su ga primetili kako se bori sa džinovskom ribom. Kada su ugledali da ima problem, brzo su došli.

– Kada je prvi put udario, povukao je 50-60 metara u prvom begu, morao sam da bacim bovu u kantu, da ga vijam i skupljam strune. Zato je njihova pomoć bila jako važna. Bukvalno je usijao mašinicu, danas imam upalu desne ruke i ostvaren san snova – sa osmehom prepričava Radosavljev jučerašnju avanturu.

foto:021.rs
  Peđin tata je takođe pecaroš, profesionalni bućkaroš. Kako kaže, i on ga je ranije imao na udici, ali nikad nije uspeo da ga izvadi iz Dunava.

Inače, borba sa rečnim gorostasom trajala je oko 25 minuta. Radosavljev se godinama takmiči u ribolovu i osvojio je prvo mesto na „Zlatnoj bućki“ u Kanjiži 2015. godine, a ekipno je postigao najveći uspeh na takmičenju u Zvorniku gde je sa prijateljima iz USR „Šaran Petrovaradin 1953“ osvojio takođe prvo mesto u lovu soma bućkom.

IZVOR021.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here