Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovog aprila možemo očekivati tri letnja, a imaćemo i do 4 mrazna dana, kada će minimalna temperatura biti manja od 0 stepeni Celzijusa. Vaskršnje praznike, koji se u Srbiji ove godine obeležavaju od od 6. do 9. aprila neće pokvariti kiša i loše vreme. Naime, za najradosniji i najveći hrišćanski praznik Vaskrs u našoj zemlji će biti toplo vreme sa temperaturom oko 20 stepeni.

U subotu i nedelju biće pravo prolećno vreme. Za Beograd je najavljeno od minimalnih 5 do maksimalnih 16 stepeni za subotu, odnosno od minimalnih 6 do maksimalnih 20 stepeni u nedelju. Slična temperatura biće izmerena i u ostalim gradovima Srbije – Nišu, Kragujevcu, Prištini i Novom Sadu.

Međutim, vreme nas neće poslužiti celog meseca. U aprilu nećemo imati samo prolećne temperature, već i mrazne dane! Očekuje se da broj mraznih dana, kada je minimalna temperatura manja od 0 stepeni, u nižim predelima bude maksimum do četiri dana, a u brdsko planinskim krajevima od 7 do 18 dana. Na sreću, neće biti samo kiše i par hladnih dana. U aprilu se prognoziraju i tri prava letnja dana u nižim predelima, što znači da će tih dana maksimalna dnevna temperatura ići i do 25 stepeni!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here