Evropska unija pomaže 400 porodica u Kladovu

0
foto: novaekonomija.rs

Evropska unija izdvojila je 130.000 evra za obnovu porodičnih kuća i pomoć poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu u poplavama 2014. godine u Kladovu, izjavio je danas  zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt tokom obilaska ove opštine.

Zamenik šefa Delegacije EU sastao se sa predsednikom opštine Kladovo Draganom Budujkićem, sa kojim je predao pakete košnica pčelarima iz ovog kraja, koji su bili pogođeni poplavama.

„Pomoć poljoprivrednicima u istočnoj Srbiji je nastavak solidarnosti Evropske unije u pomoći u otklanjanju posledica poplava, a danas je 13 pčelara dobilo 91 košnicu da bi nastavili proizvodnju meda i obezbedili bolje uslove života za svoje porodice. Pomoć EU u Kladovu dobiće 378 poljoprivrednih proizvođača u sledećem periodu“, rekao je zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.

Dragan Budujkić, predsednik opštine Kladovo istakao je da su donacije Evropske unije veoma značajne za opštinu Kladovo i njene građane koji su bili pogođeni poplavama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here