Gaspačo- hladna čorba od povrća

0
foto: pixabay

Za početak Velikogospojinskog posta, predlažemo vam ovu hladnu čorbu, poreklom iz Španije.

Izuzetno zdravo jelo, zadržava sve hranljive sastojke jer se ne kuva

Potrebno je (za 2 osobe):

– 5 paradajza

– 1 manji krastavac

– Pola glavice crnog luka

– Češanj belog luka

– Pola paprike

– Sredina jedne kriške hleba

– 2-3 kašike maslinovog ulja

– So po ukusu

Postupak:

Paradajz i krastavac oljuštiti, izvaditi seme krastavca. Papriku očistiti od semenki. U

blender staviti svo povrće i miksirati dok se ne dobije homogena smesa. Zatim dodati

sredinu hleba i maslinovo ulje i miksirati još jedan minut i posoliti po ukusu. Dobro

ohladiti čorbu, pa je servirati sa prepečenim kockicama hleba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here