Osnovnu sud u Zaječaru doneo je nepravnosnažnu presudu na osnovu koje se na godinu dana zatvora I tri godine oduzimanje lekarske licence osuđuje ginekolog Zdravstvenog centra Zaječar zbog nesavesnog lečenja.

Kako nezvanično saznajemo, ginekologa je tužila porodica žene čija je beba preminula par sati nakon rođenja.

Žena je sa trudovima došla na odeljenje zaječarske ginekologije u ranim jutarnjim satima, pregledana je, primljena I konstatovano je da sve teče normalno. Međutim, oko 12 sati nakon prijema, lekar koji je bio na specijalizaciji je pozvao dežurnog ginekologa (nepravnosnažno osuđenog) da proveri da li je sve u redu sa porodiljom.

-Radi se o ženi u srednjim tridesetim godinama, šestorotki, što znači da bi joj ovo bio šesti porođaj. Ginekolog je nakon pregleda utvrdio da beba ide karlično, ali da je sve u redu, I otišao kući odakle je bio pripravan obziom da je on te noći dežurao. Lekar specijalista, koji nema ovlašćenja za intervencije bez nadležnog ginekologa, oko ponoći je primetio da nešto nije u redu. Pozvao je dežurnog ginekologa I odmah je urađen carski rez. Čim su ugledali bebu, lekari su videli da nešto nije u redu I hitno je prebacili za Beograd. Na žalost, beba je preminula par sati nakon rođenja – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Proces žalbe je u toku. Tužba je podnešena pre više od tri godine. Nepravnosnažno osuđeni ginekolog I dalje obavlja svoj posao u ZC Zaječar.

7 KOMENTARA

    • Mirko Trailovic kvazi ginekolog,bitno je da ima privatnu ordinaciju i da tamo salje svoje pacijente kako bi ih odrao. Isto tako i njegova supruga Nada Trailovic kozni lekar koja koristi aparate donirane bolnici u privatne svrhe.Gde su svi koji komentarisu da nam je natalitet opao??? Zbog ovakvih zene u stahu ostaju trudne ili se ne usudjuju na drugo dete. Verujem da ce i ova tuzba pasti u vodu kao i sve ostale,ipak su oni dr puni para .

  1. Mnogo volim kada ovako objavite „vesti“ sa naravno delimicnim informacijama i neprimerenim zakljuccima. Zanima me samo zasto je specijalizant uopste dezurao i ko je to dozvolio, i da li je bio sposoban da uzme novac za dezurstvo ako nije bio sposoban za druge stvari? A drugo, da li se ta zena kontrolisala tj da li je bila kontrolisana trudnoca? Sve to nije bitno, jel da, vazno da neko ide na lomacu!

  2. Koliko je trudnica i beba nastradalo od njega i njemu slicnih,pa svi vidim rade.Cak svoje pacijente salju u svoje privatne ordinacije kako bi i tamo mogli uzeti koji evro.A sta je sa Nadom Trailovic(suprugom doticnog ginekologa) i ona ima privatnu ordinaciju u koju salje pacijente iz doma zdravlja.Verovatno je i njoj mala plata pa mora da se snadje za koji dinar da prezivi,zato na u drzavnu firmu dolazi kada joj se prohte!Ko je nadlezan da sve to kontolise i gde je?

  3. Ni jedan lekar nije osudjen,s kod koliko njih je nađen obeležen novac. Ko je od njih u zatvoru? Nego ima Boga pali oni imaju decu,nema se duboko zamisle. Povraća mi se od pomisli na bilo koga od njih. Sada čast Dr.Cikaricu i Dr.Jolicu ….mlade nade. Ostali bi trebali odavno biti u zatvoru. Trailovic je kreirao moju komšinicu u 4.mesecu(naravno za veliku kintu),a zakon kaže da posle 10-te nedelje nema abortusa. Njegova gospođa nada ne prima pacijente u bolnici ,već svi dolaze privatno po njenoj preporuci. Jadni Trailovici verovatno nemaju ni za osnovne stvari. Srem vas bilo,imate decu mislite na njih malo a ne samo na novac.,

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here