Vladimir Milošević, golman Rtnja

Partizan je u šesnaestini finala Kupa Srbije na gostovanju pobedio Rtanj, ali je utakmicu obeležio golman domaćeg tima Vladimir Milošević. Ovaj čuvar mreže je pažnju privukao odličnim odbranama, ali još više opremom.

Naime, Milošević je protiv crno-belih branio u dresu i šortsu francuskog velikana, Olimpika iz Marseja.

 Ma, zvoni mi telefon stalno, već peti novinar iz Francuske me je zvao – bilo je prvo što je rekao Milošević u razgovoru za portal Mondo.

On je potom objasnio zbog čega nosi dres jednog od najboljih francuskih timova.

– Golmani u nižim ligama kubure sa opremom, za sve se nabavlja, a na golmane se nekako zaboravi. Pošto su moji godinama radili u Francuskoj, ja često odlazim tamo kod rodbine i prijatelja i tako nabavljam opremu. Tako sam nabavio opremu golmana Olimpika iz Marseja od pre pet, šest sezona i došao sam u Rtnj i rekao: „Evo golmanske opreme, bar da ličimo na profesionalce, ako nismo profesionalci“ – otvorio je dušu Milošević.

Čuvar mreže koji je postao planetarno popularan je otkrio i da je glavni arbitar pred početak utakmice tražio od njega da promeni dres, jer je Milošević prvobitno obukao plavi.

– Pred utakmicu mi dođe sudija i kaže: „Moraš da menjaš dres, i mi smo u plavom“. Ja mu kažem: „Nemoj, molim te, ova plava mi je srećna, sa brojem 33, dosad sam u kupu stalno igrao u njoj“. Sudija mi na to kaže: „Ma, ne dolazi u obzir, menjaj! Vi golmani ste svi isti, svi ste nešto sujeverni“. I tako ja obučem ovaj dres i pitam sudiju da li treba da prelepljujem grb Marseja, na šta mi je on rekao da nema potrebe, da je samo važno da se razlikujem od njega na terenu – istakao je 33-godišnji golman.

Vladimir, inače, ima svoju firmu za pružanje usluga u grejanju, a za Rtanj brani iz ljubavi.

– Ja sam jedini Boljevčanin u FK Rtanj. Žao mi je što nema još nekoga, ali ljudi odlaze… I ja sam jedini koji ne igra za novac. Sam nabavljam i opremu, rukavice, kopačke, sve kupujem sam – otkrio je Milošević.

Upitan da li ima neki klub u kojem bi voleo da brani da može da bira, odgovorio je bez razmišljanja:

 Pa, Crvena zvezda! Ja sam veliki navijač Zvezde.

On je otkrio i da je posle utakmice sa Partizanom od čuvara mreže crno-belih Marka Jovičića dobio rukavice na poklon.

– Iz Partizana su nam posle utakmice rekli: ‘Svaka vam čast, momci, igrali ste muški, otvoreno, hteli ste da igrate fudbal, a ne kao pola ekipa iz Suprelige koje se zatvore’. Oduševio me je golman Jovičić – posle utakmice mi je doneo rukavice u svlačionicu, jer sam ga pitao gde ih je nabavio, takve ne mogu da se kupe ovde. Stvarno je ispao sjajan – zaključio je Milošević priču za Mondo.

Marsej šalje novu opremu

Golman Rtnja je istakao da nije uspeo ovog leta da pronađe novu opremu legendarnog golmana Marseja Stiva Mandande. Zbog toga su kolege sa sajta www.20minutes.fr pozvale su ljude iz Olimpika i zamolili ih da na adresu golmana Rtnja pošalju paket sa opremom koju nosi Mandanda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here