Hrvat prodavao mobilni koji Soni nije ni lansirao

0
foto: pixabay

Da se na hrvatskom Njuškalu može kupiti gotovo sve i nije neka novost, ali oglas koji je osvanuo u ponedeljak zasenio je sve dosadašnje.

Informaciju o Hrvatu koji je objavio oglas u kojem navodi kako „prodaje mobilni Sony Xperiju F833X za 3,5 hiljada kuna“ rekordnom brzinom preneli su gotovo svi svetski portali specijalizovani za mobilne telefone.

VEst se proširila iz jednog razloga – Sony Xperiju F833X je telefon koji Soni još nije zvanično ni predstavio ni objavio njegove specifikacije, a kamoli pustio u prodaju.

Ispada, dakle, da je neko iz Hrvatske na Njuškalu pokušao da proda mobilni koji bi, prema nekim najavama, trebalo da bude predstavljen najranije u septembru, a za tako nešto postoje dva moguća razloga:

Prvi je da je reč o nekome ko je na neki način povezan sa Sonijem pa ima pristup njihovom još nepredstavljenom modelu mobilnog telefona, čije je slike ilegalno postavio na internet. Iako bi ovo bio prvi takav slučaj u Hrvatskoj, slični scenariji u kojima se informacije o mobilnim telefonima koji još nisu zvanično predstavljeni tobože slučajno pojave na internetu u svetu se događaju nekoliko puta godišnje.

Drugi mogući razlog jeste da je neko jednostavno postavio slike nekog sličnog mobilnog koje je preuredio u fotošopu i to isključivo kako bi zaradio na naivnim kupcima.

Bilo kako bilo, teško će se saznati ko je bio misteriozni prodavac jer su na Njuškalu već uklonili oglas i sve informacije o prodavcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here