Spremite malo drugačiji ručak:

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šargarepe
kašika suvog začina
malo soli i bibera
peršunov list
3 – 4 kašike brašna

Priprema:

U šerpu staviti pirinač i šargarepu iseckanu na kolutiće. Naliti 2 čaše vode i staviti da se kuva oko 15 minuta. Smanjiti vatru kada provri. Skloniti sa vatre i poklopiti. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Posle 15 minuta ocediti višak vode iz šerpe. Kašikom ispasirati šargarepu. Dodati 3 kašike brašna i začine i promešati da se sve sjedini. Masa treba da bude gusta i lepljiva, ali ne previše, pa dodajte još jednu kašiku brašna ako se mnogo lepi i sve sjedinite.

Zagrejte ulje, pokvasite ruke i oblikujte male pljeskavice. Pecite sa obe strane na nešto jačoj vatri, ali ne previše jakoj da ne izgore okolo. Pečene pljeskavice slažite na ubrus pa poslužite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here