ISTOČNA SRBIJA ZAVEJANA, VISINA SNEGA U ZAJEČARU 42 CENTIMETRA, SAOBRAĆAJ OTEŽAN

0
izvor:radiomagnum

Sneg jakog intenziteta, povremeno praćen mećavom, koji od sinoć neprestano pada na području Timočke krajine, stvara snežne nanose, zbog čega se saobraćaj u ovom delu Srbije odvija veoma otežano. Visina snežnog pokrivača u Zaječaru iznosi 42 centimetra. Putari ističu da su sve ekipe na terenu i da se po prioritetima čiste ulice u gradu i ka zaječarskim selima.

„Sve ekipe su na terenu i imamo dovoljnu količinu materijala, ali zbog velike količine snega na kolovozu saobraćaj je jako otezan. Na putevima prvog prioriteta ima do 5 centimetara snega, na putevima drugog i trećeg prioriteta mestimično ima i 10 centimetara snega.
Čistimo po prioritetima, glavne ulice u gradu i glavne ulice prema selima“, navode nadležni na Centralnom punktu Štrabag DOO – Ogranak PZP Zaječar i dodaju da će se ulice i putevi trećeg prioriteta čistiti po prestanku padavina.

Otežano se odvija i autobuski saobraćaj. Autobusi su jutros u Zaječar stizali sa zakašnjenjem od pola sata do dva sata.

U Srbiji će danas na zapadu i severozapadu, a zatim i u ostalim krajevima, doći do prestanka padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od minus tri do plus jedan stepen, a najviša od minus jedan do tri stepena Celzijusa.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

izvor:radiomagnum

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here