# Cilj za naredni period je jačanje fudbala i pomoć da se Timok, Timočanin i Ozren vrate na mesto koje im pripada.

U skladu sa odlukama Fudbalskog saveza Srbije i FIFA, u Zaječaru je održana izborna Skupština Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, na kojoj je dosadašnji predsednik saveza Goran Tomić ponovo izabran na ovu funkciju. On je bio jedini zajednički kandidat starog Izvršnog i opštinskih odbora Zaječara, Knjaževca, Boljevca i Sokobanje. Pored toga izabrani su i novi sastavi desetočlanog Izvršnog i tročlanog Nadzornog odbora.

Kako je, u uvodnom izlaganju, istakao predsednik Tomić, prošlu godinu karakterišu napori za stabilizaciju stanja u klubovima, ali i popravljanje situacije među sudijama i trenerima. Ostvarena je dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i materijalna situacija klubova, posebno u Zaječaru, je osetno bolja. To se odrazilo i na kvalitet rada i takmičenja, posebno u Okružnoj ligi koja postaje sve interesantnija. Zadatak za naredni period je da se i dalje radi na poboljšanju stanja klubova i rada u njima, ali i u stručnim organizacijama trenera i sudija.

Među prioritetima je da se radom u savezu, ali i prema Savezu regiona istočne Srbije i FSS pomogne nekadašnjim srpskoligašima Timoku, Timočaninu i Ozrenu da se vrate na pozicije koje im po kvalitetu pripadaju. Skupština se opredelila da za ostvarivanje tih ciljeva uradi manje izmene među člnovima Izvršnog odbora, pre svega aktiviranjem mladih stručnih ljudi koji mogu i hoće da se maksimalno angažuju. Kako je najavio novi – stari predsednik, svaki član Izvršnog odbora dobiće i dodatna zaduženja praćenja rada liga i klubova, kako bi se problemi na vreme identifikovali i nalazila efikasna rešenja.

STIŽE NOVA OPREMA

Predsednik Tomić je obavestio članove Skupštine da je od predsednika Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije Novice Tončeva dobio uveravanje da će u martu, čim se završe izbori u ovoj organizaciji, timočki savezi i klubovi dobiti donaciju u opremi. Radi se šuškavcima, trenerkama, kopačkama, patike, gaće, loptama, rukavice za golmane i drugoj novoj opremi koju je dobio Fudbalski savez Srbije, a do sada nije raspodeljena. Odluku o raspodeli doneće članovi skupštine. Na predlog Tomića, data je i saglasnost da za predsednika bude izabran Tončev, za predsednika trenerske Branković, a Spasić za predsednika sudijske organizacije

A.R.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here