Bračni par Jovanka i Dragoljub Bubulović u autobusu

Dosađuju vam i nerviraju vas čestim pozivima telefonom na raznorazne promocije? Nije to ništa! Stotinak penzionera iz Negotina je umesto na izlet na Staroj planini završilo na – tročasovnoj promociji posteljine!

-To još nije zabeleženo šta smo mi sve prošli – počinje priču penzioner Dragoljub Bubulović koji je sa svojom suprugom Jovankom i još stotinak penzionera uplato izlet na Staru planinu.

Preko penzionerske organizacije Negotin za članove je organizovan, kako im je rečeno, izlet do Babnog Zuba na Staroj planini. Iz Negotin su krenuli oko sedam sati izjutra, vozili se po krivinama više od 130 kilometara i oko 10,30 sati stigli u selo Inovo koje se nalazi u podnožju Stare planine.

-Naša dva autobusa sa po 54 putnika su stala, mislili smo da ćemo popiti kafu u tamošnjem restoranu i nastaviti put. Tada smo saznali da polovina putnika iz drugog autobusa treba da odsluša nekakvu promociju, pa će nihov autobus nakon toga nastaviti izlet. Popismo kafu, potražismo šofera da krenemo i onda šok! – prića nam Dragoljub.

Put ka Staroj Planini koju nisu ni videi

Njihov šofer je kazao da ih ne može voziti dalje jer ima nalog samo do ovog restorana, pa nazad. Penzioneri nisu mogli da veruju šta ih je snašlo! Puna tri sata su se ubeđivali, natezali, dogovarali…

-Mi iz drugog autobusa smo otišli na prezentaciju posteljine i dušeka, mislili smo to će biti očas, pa ćemo nastaviti na izlet do Babinog zuba. Ali, to se odužilo u nedogled! Ogladneli smo od silnog slušanja i sedenja, trajalo je više od tri sata! Onda smo jeli i autobus nas je vratio nazad za Negotin! – kažu bračni par Snežana i Vlajko Milosavljević dodajući da nisu ni znali da će slušati ovu prezentaciju.

I penzionerka Jovanka Stajković je ogorčena:

-Ja sam čak kupila planinske cipele specijalno za ovaj izlet!

Penzioneri iz prvog autobusa nisu hteli na promociju, a nakon tročasovnog natezanja sa šoferima autobus ih je vratio u Negotin.

Pauza u restoranu u Inovu koja je trajala – tri sata!

-Nije nam do uplate za izlet od po 600 dinara, već se osećamo izmanipulisano! Tog dana smo se vozili više od 260 po krivinama kilometara uzalud. Pitali smo i agenciju, i predsednika penzionera, i blagajnika o čemu se radi, ali ispada da niko nije odgovoran! Eto, to smo mi preživeli – kaže Dragoljub.

 

KO JE KRIV?

Ogorčeni penzioneri rešili su da isteraju istinu do kraja. Dragoljub Bubulović je otišao do republičke turističke inspekcije i podneo prijavu inspektorki Oliveri Petrišorović u nadi da će se utvrditi ko ih je ’’vozao’’.

-Mogu samo da kažem da je primljena prijava i da je postupak u toku – kazala nam je inspektorka Petrišorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here