foto:fira.rs

Prirodne lepote Vratne, čist vazduh, šetnja kroz predivnu šumu, ručak u prirodi, igranje dece, odmor roditelja uz zabavne igre poput nadvlačenja konopca, primena izviđačkih veština u praksi, obilazak manastira…

   foto: fira.rs

Sve su to reči kojima se delimično može opisati izviđačka akcija odreda izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara, koju je odred priredio za svoje najmlađe članove ali i njihove roditelje.

   foto:fira.rs

Ovog puta su i roditelji dece iz odreda izviđača učestvovali u aktivnostima odreda. Bilo je čak i onih kojima je ovo prvi susret sa izviđačima, što je i bilo dovoljno da tog dana postanu najnoviji članovi odreda.

foto:fira.rs

Poletarci su se uspešno oprobali u pravljenju drvenih mostova preko omanjih vodenih površina. Stariji članovi odreda su im pričali o načinu nastanka prirodnih mostova, koliko ih ima i koliko su visoki.

 foto:fira.rs

U kasnim popodnevnim satima, nakon pakovanja opreme, oprostili su se od žubora reke Vratne koja prolazi tik uz mesto na kome su kampovali i krenuli ka Zaječaru.

     foto:fira.rs

Članovi odreda i organizatori ove akcije veoma su zadovoljni time kako je protekao izlet. Sav prethodni rad sa decom i njihova obuka za boravak u prirodi su na ovoj akciji došli do potpunog izražaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here