Kako da šminku sa lica uklonite na potpuno prirodan način

0
53
foto: yt print screen

 

Ako ste osetljivi na fabričke proizvode za skidanje šminke, ili pak želite da negujete kožu potpuno prirodnim sredstvima predlažemo vam da za ovu namenu probate neke od namirnica koje koristite svakodnevno:

1. Mlečni prozvodi: Specijalizovana sredstva za skidanje šminke lako će zameniti mleko kojim ujutru prelivate musli ili stavljajte u kafu. Naime, mleko, jogurt ili kefir će vam savršeno očistiti lice, ali i iznegovati kožu.

2. Sok od svežeg krastavca: Ogulite krastavac, izrendajte ga i iscedite sok, kojim potom nežno odstranite mejkap sa lica. Krastavac je inače odličan prirodni ‘izbjeljivač’, koji će ukloniti čestice šminke, ali i osvežiti izgled lica, pa ovaj sok možete iskoristiti i za jutarnje ‘umivanje’.

3. Maslinovo ulje: Umočite tufer u malo maslinovog ulja, pa pažljivo odstranite maskaru i tuš s kapka i trepavica – nista neće bolje skinuti maskaru, verujte nam na reč! Ne samo daprirodno ulje poput maslinovog efikasno usklanja šminku s lica, već i hrani kožu lica. U istu svrhu mogu poslužiti i bademovo ili jojobino ulje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here