KAKO NAS IDEA I RODA VARAJU: Ako nasednete na ove lažne „gratis“ akcije, platićete VIŠE!

0
foto: wikipedia

Da ovo nisu izdvojeni slučajevi, pokazuje i istraživanje Srpskog telegrafa, koji je danas pisao šta se krije iza lažnih „gratis“ akcija u Idea, Roda i Merkator supermarketima, koji su svi u vlasništvu Ivice Todorića.

Lažne akcije sniženja, jedna cena na rafu, druga na kasi, sniženje od jedne pare i pogrešno izračunat popust najčešće su prevare s kojima se susrećemo u prodavnicama.

Na lažne akcije nije imun nijedan trgovinski lanac, ali po broju slučajnih ili namernih obmana prednjače marketi „Ideje“ i „Rode“, čiji je vlasnik hrvatski tajkun Ivica Todorić. To potvrđuju i iskustva udruženja za zaštitu potrošača u kojima kažu da se svaka druga žalba ove vrste odnosi upravo na ove trgovinske lance. Marketi uhvaćeni u lažnim akcijama uvek imaju isto opravdanje – nenamerna greška.

Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača kaže da su greške moguće, ali da trgovci često prave i „neviđene gluposti“.

– Neverovatno je da neko sebi dopusti da kao akciju reklamira sniženje od jedne pare. Sam natpis „akcija“ privlači potrošače, ali to su dokazi da mu ne smemo slepo verovati. Kad već tržišna inspekcija ne radi svoj posao, to mogu da rade građani, i to tako što će kazniti markete koji pokušavaju da ih obmanu tako što u njih više neće ući, a za trgovce nema gore kazne – kaže Nikolić za Srpski telegraf.

Povodom ovakvih problema, kontaktirali smo Agrokor, kao i tržišnu inspekciju, ali do odgovora nismo došli do objavljivanja ovog teksta, zato im pitanja postavljamo i javno:

  • Da li ste upoznati sa svim akcijama u marketima u Ideiama i Rodama širom Srbije?
  • Ko kontroliše ove akcije i određuje ih?
  • Da li znate da postoje akcije da kupite dva komada nekog proizvoda za cenu koja je viša od kupovne ta ista dva komada zasebno?
  • Šta ćete uraditi povodom ovih saznanja, u smislu promene ovakvih tipova „akcija“ koje varaju potrošače?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here