Kako vam psi pokazuju ljubav?

0
foto: pixabay

Vlasnici zaljubljeni u svoje ljubimce često svašta tumače kao pseći izraz ljubavi, ali to nije uvek tačno. Evo, nekoliko univerzalnih, pouzdanih načina na koje naši omiljeni četvoronošci zapravo pokazuju emocije…

 

foto: pixabay
foto: pixabay

Gleda vas u oči

Ljudi pogledom u sagovornika daju do znanja da obraćaju pažnju na ono što govori neka osoba. Psi gledaju jedan drugom u oči kao znak agresije. No, u slučaju ljudi, pseći pogled u vlasnikove oči znači privrženost. Kad vas pas opušteno gleda direktno u oči, to znači da mu je prijatno u vašoj blizini.

Reaguje na vaš glas

Nakon dugog dana na poslu praktično nema ništa lepše nego kad vas pas veselo dočeka kod kuće. Psi svojim vlasnicima pružaju poseban osećaj zajedništva i bliskosti jer će gotovo uvek dotrčati kad ih pozovete.

 

 

foto: pixabay
foto: pixabay

Voli vaš miris

Psi dobrim delom pamte događaje putem mirisa. Ako se nešto loše dogodilo, mirisi vezani za taj događaj mogli bi dugo, ako ne i zauvek, kod psa uzrokovati loša osećanja. Ali s druge strane, kad pas poveže miris s nečim dobrim, neće se stideti da to pokaže, a vlasnici su često izvor sreće i ljubavi svojim ljubimcima.

Maše repom

Psi ne mašu repom samo kad pokazuju ljubav prema vlasniku, već i u mnogim drugim situacijama. Pseće mahanje repom vrlo je kompleksno i ponekad čak ima agresivne konotacije. Pas koji maše repom koji je u ravni s njegovim telom dobar je znak – vaš ljubimac je veseo i srećan je što vas vidi. Što vas vaš pas više voli, rep će mu više naginjati udesno.

 

foto: pixabay
foto: pixabay

„Šuška“ se s vama

Pas koji vas voli definitivno će želeti da vam bude najbliže što može. Psi potrebom za blizinom pokazuju ljubav – ponekad će leći na vas ili pokraj vas, možda samo nasloniti šapu…

Otvorena usta

Kad pas ima otvorena usta i opušteno vas gleda, to je takođe znak ljubavi. Opušteni i zadovoljni psi zapravo se smeše otvorenim ustima, baš kao i ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here